De redactie van Historica is op zoek naar een nieuwe redacteur (m/v/x). Heb jij affiniteit met gender- en vrouwengeschiedenis en lijkt het je leuk om ons gezellige en enthousiaste team te versterken? Stuur dan vóór 1 oktober 2021 een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je motivatie, cv en (als je die hebt) enkele voorbeelden van recent schrijf- of redigeerwerk. Als je je eigen genderhistorisch netwerk meebrengt is dat een pre, maar geen vereiste.

Historica is hét wetenschappelijk en peer-reviewed Nederlandstalige tijdschrift voor gendergeschiedenis. Het blad verschijnt drie keer per jaar en publiceert artikelen en recensies over gender- en vrouwengeschiedenis van de vroegste beschavingen tot de dag van vandaag. Elk jaar brengt Historica daarnaast een speciaal themanummer uit. De afgelopen jaren waren dat onder andere LGBTQ+-geschiedenis, gender en emoties, black feminism en vrouwen in WOII. Je krijgt begeleiding van een team van ervaren redacteuren.

Taken
- Drie keer per jaar redactievergaderingen bijwonen (in februari, juni en oktober)
- Binnengekomen artikelen kritisch lezen voor bespreking op redactievergaderingen
- Meedenken over nieuwe doelgroepen, thema’s, vormgeving etc.
- Als contactpersoon auteurs door het redactieproces begeleiden (gemiddeld één auteur per nummer)
- Werven van nieuwe auteurs in je eigen netwerk of via bijeenkomsten en conferenties
- Eventuele extra taken op het gebied van organisatie, eindredactie en drukproefcorrectie

We stimuleren inclusiviteit en hechten veel belang aan gelijke kansen – ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie, leeftijd, of anderszins. We moedigen dan ook mensen van diverse achtergronden aan om te solliciteren.

Vragen naar aanleiding van deze oproep? Mail ook dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kijken ernaar uit van je te horen!

Huidige redacteuren
Greetje Bijl (hoofdredacteur)
Kim Bootsma
Loes Heiligers
Laura Nys
Jonas Roelens
Sietske van der Veen
Clare Wilkinson