In verband met Wereld Aids Dag, is het artikel dat Lex van Rens voor het onlangs verschenen themanummer van Historica schreef nu alvast te lezen op onze website!

Welke impact had aids op homoseksuele zelfexpressie in de jaren tachtig? Door naar preventiemateriaal te kijken en het lichaam centraal te stellen, laat dit artikel zien hoe zelfdefinities van homoseksualiteit in relatie tot aids veranderde. Waar de mogelijkheden van het lichaam voor aids nog vrijwel onbeperkt waren, kwam er door aids meer nadruk op beheersing van de seksuele lust ter bescherming van het lichaam. Waar lust voorheen een argument was om het lichaam te verkennen, werd het lichaam in reactie op aids een argument om de lust te beheersen.

Download hier het volledige artikel: Lex van Rens, 'Aidspreventie en de homoseksuele man: Aids, lichaam en homoseksualiteit in Nederland 1983-1993', Historica 3 (2020): 10-15.*Correctie: in het artikel staat dat Lex van Rens te bereiken is op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar dit moet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zijn.